Diego Clarysse Ontwerpt Fietshelm met ingebouwde verlichting

Diego Clarysse Ontwerpt Fietshelm met ingebouwde verlichting

“Goeie verlichting maakt het verschil”

Diego Clarysse (26) uit Jabbeke bracht een zelf ontworpen fietshelm op de Belgische markt. Bijzonder aan het product is dat de helm vooraan en aan de zijkanten licht geeft. De verlichting is oplaadbaar via usb-poort. “De verkoop loopt intussen erg vlot”, vertelt Diego aan HLN.

Diego is allang geen onbekende meer in de sportwereld. Hij is topsporter en online ondernemer. Tot drie jaar geleden was hij zelf een fervent wielrenner op clubniveau. “Omdat ik geen carrière wilde uitbouwen als wielrenner stopte ik. Maar ik rij nog heel vaak met fiets en zo weet ik uit ondervinding dat voldoende verlichting belangrijk is. Zelf testte ik een van de weinige helmen met ingebouwde verlichting, maar noch de prijs, noch de sterkte van de lampen gaven me voldoening. Dat moet beter kunnen, dacht ik.”

Marktonderzoek

In december (2018) vorig jaar werkte Diego zijn eigen idee voor een fietshelm uit.

”De helm is een volledig eigen ontwerp. Ze moest ultrasterk zijn en tegelijk ook licht. Ook het meergewicht van de verlichting moest binnen de perken blijven. De verlichting moest sterk zijn en de batterijen moesten lang meegaan”, somt hij op. “Ik ging zelf aan de slag en had gauw een ontwerp klaar. De fietshelm weegt slechts 320 gram, de voorste lichten gaan 24 uren en de rode zijverlichting zelfs 350 uren. Ze zijn oplaadbaar via een micro-usb, maar kunnen ook via hetzelfde principe als vrijwel elke smartphone opgeladen worden. Toen het ontwerp klaar was, liet ik 50 helmen maken. Daarmee hield ik een marktonderzoek. Dat was best spannend. Zou de helm wel aanslaan? Ik heb zelf een uitgebreid netwerk in de sportwereld. Stilaan merkte ik dat er echt interesse was in mijn product. Vlak voor de zomer ben ik er voor gegaan. Ik ontwierp ook een eigen website, heb een professioneel account op bol.com en heb intussen steevast 500 helmen in voorraad. Ik verzorg alle bestellingen en verzendingen zelf, van bij mij thuis. Aanvankelijk verliep het wat stroef, maar nu kan ik zeggen dat de verkoop echt goed loopt. Vorig weekend deed ik nog 10 helmen op de post, en er komt meer interesse van wielerclubs. Ik ben een tevreden man.”

Pro Sport Lights

Diego doopte zijn ontwerp Pro Sport Lights. “Ik bied de helm in verschillende kleuren nog tot eind oktober aan voor een lanceringsprijs van 119,99 euro. Daarna kost ze 150 euro. Ik wil mijn product ook bekender maken in het buitenland”, blijft Diego ambitieus. Meer info op www.prosportlights.com.

Terug naar blog