Het belang van een fietshelm

Het belang van een fietshelm

Veiligheid voorop. Een val met je fiets is immers snel gebeurd, en kan makkelijk vervelende gevolgen hebben. Een goeie fietshelm is daarom noodzakelijk voor elke veilige fietsrit.

Een fietshelm vermindert het risico op letsels met 75%. Voor kinderen is een helm zelfs nog belangrijker omdat zij kwetsbaarder zijn, zowel op hun eigen fiets als in een fietszitje. Hoofdbescherming met een helm is daarom een must.

fietshelmen

 

Waarom zou je een helm dragen?

Een fietshelm verminderd de kans op hoofd- en hersenletsel
Veel renners geven aan dat ze tijdens een trainingsrit en als ze alleen fietsen vaak geen helm dragen. Ongevalcijfers laten zien dat maar liefst 92% van de hersenbeschadigingen door een val met de fiets juist is ontstaan bij de training en slechts 8 procent tijdens wedstrijden. Onderzoek toont aan dat een fietshelm het risico op een hoofd- en hersenletsel vermindert met 63 tot 88%. Dit geldt zowel bij een botsing met een motorvoertuig als bij overige oorzaken. Bijvoorbeeld door gaten in de weg, een overstekende hond en openslaande autodeuren. Situaties die iedereen wel eens tegenkomt. Reden genoeg om de helm niet alleen tijdens wedstrijden maar ook tijdens het recreatief fietsen en het trainen op te zetten!

Pro Sport Lights is het eerste fietshelmen merk die verlichting geïntegreerd heeft in de helm.

Veiligheid gaat voor alles! Met deze mooie helm zit je veilig op de fiets. Hij beschermt jouw hoofd bij een ongeluk, maar zorgt er ook voor dat je altijd goed zichtbaar bent. De helm heeft ingebouwde verlichting aan de voor- achter- en zijkant. De batterijen gaan tot vier uur mee en zijn gemakkelijk op te laden met de bijgeleverde USB-kabel.

 

 

 

Terug naar blog